سئو فنی چیست ؟ 5 بخش اصلی سئو فنی

محتوا مهم است اما خمیر مایه رسیدن به صدر نتایج جستجو سئو فنی است. گوگل بسیار به سئو فنی اهمیت می دهد. وب سایت هایی که سئو فنی سایت خود را بصورت مداوم بهبود ندهند این خمیر مایه را از دست می دهند. در این مقاله به 5 بخش اصلی سئو فنی میپردازیم و راه حل انجام هر یک را توضیح می دهیم. سئو فنی چیست؟ سئو فنی فرآیند اطمینان از سایت برای رعایت موارد فنی سایت از دیدگاه گوگل است. اگر سایتی سئو فنی مطلوبی نداشته باشد احتمالا نمی تواند در کلمات کلیدی خوب رتبه بگیرد. چرا سئو فنی […]

مدیر محتوا علی اکبر فرج
، آخرین آپدیت 1401/08/11

محتوا مهم است اما خمیر مایه رسیدن به صدر نتایج جستجو سئو فنی است. گوگل بسیار به سئو فنی اهمیت می دهد. وب سایت هایی که سئو فنی سایت خود را بصورت مداوم بهبود ندهند این خمیر مایه را از دست می دهند. در این مقاله به 5 بخش اصلی سئو فنی میپردازیم و راه حل انجام هر یک را توضیح می دهیم.

سئو فنی چیست؟

سئو فنی فرآیند اطمینان از سایت برای رعایت موارد فنی سایت از دیدگاه گوگل است. اگر سایتی سئو فنی مطلوبی نداشته باشد احتمالا نمی تواند در کلمات کلیدی خوب رتبه بگیرد.

چرا سئو فنی مهم است؟

در همه جا گفته شده که محتوا پادشاه است و کاملا درست است. اما قبل از اینکه حرفی از محتوا نزد گوگل بیاوریم باید بگوییم که این محتوا با چه استاندارد هایی نمایش داده می شود.

  • آیا کاربران از دیدن صفحه لذت میبرند؟
  • سرور سایت با خطا مواجه نشده است؟
  • آیا این سایت ایمن است؟
  • سرعت بارگذاری سرعت سایت اذیت کننده نیست؟
  • و ….

بعد از پاسخ صحیح به این گونه سوالات تازه گوگل محتوا را بررسی خواهد کرد.

5 بخش اصلی سئو فنی

سئو فنی کلا به 5 بخش تقسیم می شود:

  1. برطرف سازی خطاهای خزنده های گوگل
  2. رفع مشکلات ظاهر سایت شما از نگاه گوگل
  3. رفع لینک های خراب
  4. ایمن سازی سایت با HTTPS
  5. افزایش سرعت بارگذاری سایت

در ادامه به تشریح هر یک میپردازیم

1- برطرف سازی خطاهای خزنده های گوگل

گوگل مرتب سایت شما ارزیابی می کند. این ارزیابی بدون آگاهی شما انجام خواهد شد.

خزنده های گوگل

اگر گوگل ببیند که شما مرتب سایت خود را بروزرسانی می کنید خیلی سریع تر به سایت شما سر می زند. گوگل لیست خطاهای خود را در گوگل سرچ کنسول برای شما به نمایش در می آورد. کافیست با مراجعه به گوگل سرچ کنسول و کلیک بر قسمت Coverage این لیست را استخراج کنیم.

در عکس بالا مشاهده می کنید که یک ارور وجود دارد.

2- رفع مشکلات ظاهر سایت شما از نگاه گوگل

مشکلات ظاهری یکی از مهم ترین قسمت هایی است که گوگل در سال های اخیر به آن توجه ویژه ای داشته است. شاید در یک سال گذشته تنها رسپانسیو کردن سایت مشکل را حل می کرد. اما الان دیگر رسپانسیو یک سایت به معنای نبود مشکلات ظاهری نیست.

گوگل بخش جدیدی را به نام Page experience on mobile در گوگل سرچ کنسول ایجاد کرده است که مستقیما به بررسی تجربه از طریق موبایل اشاره دارد. در این بخش گوگل URL های خوب را تفکیک کرده است و کاری که باید انجام دهیم این است که تا جای ممکن صفحات سایت خود را در موبایل بهینه کنیم.

3- رفع لینک های خراب

لینک های خراب را اصلا گوگل دوست ندارد. گوگل اصلا انتظار ندارد شما صفحه ای ایجاد کنید و سپس آن را حذف کنید زیرا بر این باور است که صفحه ای اگر درون وب ایجاد شد بازدید کننده دارد و اگر پاک شود به معنای سردرگم کردن مخاطبان است!

گوگل انتظار دارد که اگر صفحه ای را در سایت خود پاک میکنید سریع بازدید کننده را به صفحات برتر هدایت کنید. اگر صفحات 404 به صفحه ای لینک داده نشود آن وقت گوگل آن را در گوگل سرچ کنسول به شما نشان خواهد داد. ولی این کار را گوگل دیر تر انجام می دهد. بهتر است برای شناسایی صفحات 404 سایت خود از ابزار semrush.com استفاده کنید.

4- ایمن سازی سایت با HTTPS

دیگر امنیت یکی از موارد جداناپذیر در سئو است. وجود ربات هایی که بصورت مرتب روی سایت های بدون HTTPS فعالیت دارند و باعث کاهش امنیت می شوند روز به روز در حال افزایش بود که گوگل مزیت جدیدی برای صدر نشینان گوگل گذاشت.

در حال حاضر اگر جستجویی در گوگل انجام می دهید دیگر کمتر سایتی را در لینک های اول مشاهده می کنید که بدون HTTPS باشد. مناسب ترین نوع HTTPS که می توانید برای سایت خود در نظر بگیرید Let’s Encrypt است. Let’s Encrypt رایگان است و شما می توانید با پیام به هاستینگ خود این امکان را در سایت خود فعال کنید.

5- افزایش سرعت بارگذاری سایت

به گفته برایان دین هیچ ارتباطی بین صفحه نخست گوگل و سرعت لود کمتر(با اندازه گیری الکسا) وجود ندارد. البته به این معنا نیست که سرعت لود بالا هیچ تاثیری روی رتبه شما نخواهد گذاشت. بیشترین ملاک ارزیابی سرعت سایت در موبایل است.

مثلا الان در حال حاضر فروشگاه های اینترنتی مطرح درون کشور که اطمینان بسیار زیادی را نزد مخاطبین خود ایجاد کرده شاید سرعت لود بالایی نداشته باشد ولی با این حال در اکثر کلمات کلیدی رتبه یک را دارد. این نشان می دهد که سرعت لود سایت برای سایت های مطرح در اولویت گوگل قرار ندارد و گوگل برند ها را درک می کند.

ولی اگر سایتی که به تازگی شروع به فعالیت کرده و برند نیست باید حس خوب و لذت بخشی را برای کاربران بوجود آورد. برای همین باید سرعت لود را در اولویت خود قرار دهد. البته نباید حساسیت بالایی هم روی سرعت لود سایت داشت. برای اطلاعات بیشتر می توانید مقاله از تست سرعت سایت دست بکش را بخوانید.

جمع بندی

سئو فنی همیشه مهم بوده و هست، هیچوقت نمی توان سئو فنی را یک بار برای همیشه انجام داد. شاید خیلی از افراد سرعت سایت را یک بار برای همیشه انجام دهند ولی همین نیازمند رصد و پیگیری مداوم است و همه موارد دیگر سئو فنی نیازمند پیگیری مداوم است.

این مطلب تنها بخشی از کتاب ماراتون سئو است. برای مشاهده و خرید این کتاب روی لینک زیر کلیک کنید.

مطلب بعدی که باید بخوانم چیه؟
هم رسانی
آیا تجربه خوبی از خواندن این مطلب داشتید؟

بله

نه

ما در مقاله سئو فنی چیست ؟ 5 بخش اصلی سئو فنی تمام تلاشمان این بود که به شما کمک کنیم. ما اختصاصی در زمینه سئو فعالیت می کنیم. من و تیمم آماده پاسخگویی به سوالات شما در کامنت ها هستیم.

به جای پر کردن فرم دیدگاه ها عضو سایت شو و دیگه فرمی پر نکن، همچنین از مزایای عضویت بهره مند میشی
بعد از ورود با جیمیل اتوماتیک به همین صفحه میای، پس نگران نباش :)