3 عامل افزایش نرخ پرش کاربران از سایت

در این مقاله با ذکر مثال‌‌هایی از دنیای واقعی به شناسایی عوامل افزایش نرخ پرش کاربران از سایت می‌پردازیم. شناسایی این عوامل، تاثیر بسیاری در کاهش بانس‌ ریت خواهد گذاشت.

مدیر محتوا علی اکبر فرج
، آخرین آپدیت 1402/05/20

عوامل مختلفی در افزایش نرخ پرش سایت نقش دارد. این عوامل لندینگ‌پیج‌های نامناسب، تبلیغات زیاد و ناگهانی و خطاهای مکرر را در‌بر می‌گیرد. احتمالا برای شما هم پیش آمده که به‌دنبال مطلبی در اینترنت بگردید. بعد از جستجوکردن به شکل‌های مختلف، بالاخره به سایتی برمی‌خورید که احساس می‌کنید نکاتی جامع درباره مطلب‌تان را به شما بدهد. روی سایت کلیک می‌کنید و منتظر می‌مانید. از پنجره اتاق به بیرون خیره می‌شوید، روز رنگ عوض می‌کند و شب می‌شود، اما هم‌چنان سایت بالا نیامده است. خسته و کلافه سراغ سایتی دیگر می‌روید. در طول خواندن متن یکی از بلاگ‌‌پست‌های آن، با تبلیغ‌های بی‌ربط و گوناگون بمباران می‌شوید. از سایت بیرون می‌پرید و قید این یکی را هم می‌زنید. این ماجرا برای شما هم آشناست؟ در این مقاله همراه ما باشید تا شما را با 3 عامل مهم افزایش نرخ پرش کاربران از سایت آشنا کنیم.

ظاهر و باطن متفاوت!

در حال پرسه زدن در اینترنت هستید. طی جستجو چشمتان به سایتی پررنگ‌ولعاب می‌خورد که ویترینی جذاب با چیدمانی آب‌و‌تاب‌دار دارد. داخل سایت می‌روید و تصمیم به خواندن یکی از مقالات آن می‌گیرید. به اولین عنوان جذابی که برمی‌خورید، کلیک می‌کنید. الحق‌والانصاف که نرخ بازدید آن مطلب هم چندرقمی‌ست. ابتدا با نگاهی نظرانداز زیرعنوان‌ها را می‌خوانید؛ به نظر جذاب می‌آید. اما به‌سراغ متن که می‌روید، صاف توی برجک‌تان می‌خورد؛ محتوا هیچ ارتباطی با عناوین ندارد. در واقع آن‌چه می‌خواستید را به شما عرضه نمی‌کند. پس تصمیم می‌گیرید به سایتی دیگر کوچ کرده یا به عبارتی پرش کنید.

لندینگ‌پیج‌ها یا صفحات ورودی نیز حکم ویترین سایت‌تان را دارند. آنان از کاربران سایت‌تان میزبانی می‌کنند. اگر محتوا یا حتی پیام‌های تبلیغاتی این صفحه با انتظارات کاربران یکی نباشد یا عناوین هیچ سنخیتی با محتوا نداشته باشد، مخاطب نسبت به شما بی‌اعتماد شده و سایت را ترک می‌کند. هم‌چنین اگر صفحه دیر بارگزاری شود، با المان‌های بصری زیاد خود مخاطب را گیج  کند و یا با مرورگرهای مختلف تناسب نداشته باشد، کاربر فرار را بر قرار ترجیح داده، در نتیجه نرخ پرش سایت‌ افزایش می‌یابد.

 

تبلیغاتی که نخود هر آشی هستند!

فرض کنید برای خرید موبایل وارد وب‌سایتی خاص می‌شوید. به‌محض انتخاب فیلترهای گوناگون برای خرید، مورد بمباران اطلاعاتی قرار می‌گیرید. انواع لوازم جانبی موبایل، لباس‌های زنانه و مردانه و بسیاری از لوازم غیرضروری برای خرید به شما پیشنهاد می‌شود. بنر متحرک بزرگتری در آن طرف شروع به چشمک‌زدن کرده و توجه شما را جلب می‌کند. برای خلاص‌شدن از شر تبلیغ‌های گوناگون که سبب افزایش نرخ پرش شما از این صفحه به آن صفحه می‌شود شروع به بستن یکی از آنان می‌کنید، اما به صفحه خرید هدایت می‌شوید. یادتان نرفته که برای خرید موبایل وارد وب‌سایت شده‌اید؛ اما کلافه‌‌اید. دو پا دارید، دو پای دیگر را هم قرض می‌گیرید و از سایت بیرون می‌پرید.

پاپ‌آپ‌های ناگهانی، تبلیغاتی که به‌طور خودکار پخش می‌شوند، پیام‌های تجاری پرتراکم و متناقض با محتوا و اعلان‌های شبه‌کلاهبرداری یا مخرب، سبب بیرون راندن کاربر از سایت می‌شود. بنابراین انتخاب تبلیغات مناسب برای افزایش نرخ ترافیک و کاهش نرخ پرش سایت از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

شبکه در دسترس نیست!

تصور کنید منتظر دریافت پیامک واریز هستید. شخص موردنظر به شما اطلاع داده که دو ساعت پیش پول را واریز کرده است، اما نه پولی در حساب شما نشسته و نه پیامکی دریافت کرده‌اید. دو ماه است چشمان‌تان به موبایل خشک شده و تمرکزتان برای انجام کارهای دیگر را از دست داده‌اید. چند ساعت دیگر صبر می‌کنید و اتفاقی نمی‌افتد. رفته‌رفته جوانه‌های تردید در دل‌تان شکوفا می‌شود. حتم می‌کنید کاسه‌ای زیر نیم‌کاسه است! تلفن را برمی‌دارید تا با او تماس بگیرید، اما در دسترس نیست. تمام این‌ها را نشان از کلاهبرداری می‌دانید. دو ماه زمان کمی برای انتظار نیست؛ پس قید پول را می‌زنید. نچ‌نچ‌کنان از فرط کلافگی به نرخ کلاهبرداری‌هایی که طی روز در یک کشور رخ می‌دهد می‌اندیشید. در نهایت با خودتان اتمام‌حجت می‌کنید که هیچ‌و‌قت به چنین آدم‌هایی اعتماد نکنید.

مشکل در تراکنش یا پرداخت‌های مالی، لودنشدن اجزای یک تصویر یا بخشی از یک صفحه و پرش از صفحه‌ای به صفحه‌ای دیگر حوصله کاربر را سر می‌برد. عدم پشتیبانی از دستگاه‌ها و مرورگرهای مختلف نیز از دیگر دلایل آن به شمار می‌آید. به‌طور کلی خطاهای مکرر و عدم پاسخگویی به‌موقع به نیازهای کاربران سبب ایجاد تجربه نامطلوبی برای وی شده و نرخ پرش سایت را افزایش می‌دهد.

 

در پایان

در این مقاله، عواملی که سبب تجربه کاربری نامناسب برای کاربران می‌شود را شناسایی کردیم. لندینگ‌پیج‌های نامناسب، تبلیغات زیاد و ناگهانی، بارگزاری کند صفحات، مشکل در درگاه پرداخت، عنوان‌های مغایر با محتو ا و بسیاری از مثال‌های دیگر ازجمله عوامل مهم افزایش نرخ پرش سایت به شمار می‌آیند. تلاش ما این بود که شما را با این عوامل مخرب آشنا کرده تا با کاهش نرخ پرش و افزایش ترافیک سایت، تجربه دل‌پذیرتری را برای شما صاحبان سایت و کاربران رقم بزنیم. شما کدام‌یک از عوامل بالا را مهم‌ترین عامل در نرخ پرش سایت‌تان می‌دانید؟ نظرات‌تان را در بخش کامنت‌ها با ما در میان بگذارید.

مطلب بعدی که باید بخوانم چیه؟
هم رسانی
آیا تجربه خوبی از خواندن این مطلب داشتید؟

بله

نه

ما در مقاله 3 عامل افزایش نرخ پرش کاربران از سایت تمام تلاشمان این بود که به شما کمک کنیم. ما اختصاصی در زمینه سئو فعالیت می کنیم. من و تیمم آماده پاسخگویی به سوالات شما در کامنت ها هستیم.

به جای پر کردن فرم دیدگاه ها عضو سایت شو و دیگه فرمی پر نکن، همچنین از مزایای عضویت بهره مند میشی
بعد از ورود با جیمیل اتوماتیک به همین صفحه میای، پس نگران نباش :)