خلاصه کتاب: بازاریابی ۳

آگاهی از آینده‌ی بازاریابی به روایت فیلیپ کاتلر ( پدر بازاریابی نوین) باید به فراتر از شخص مشتری و نیازهای وی اندیشید و آن تامین نیازهای والایی است که در روح و روان آدمی (و نه مشتری) قرار دارد. مدل جدید بازاریابی یعنی ” بازاریابی 3.0 ” با مشتریان به عنوان انسان و موجودی پیچیده و چند بعدی رفتار می کند، نه صرفا به عنوان مصرف کننده، مشتریان، به نوبه ی خود، شرکتها و محصولات خود را انتخاب می‌کنند تا بدین وسیله نیازهای عمیقتر را مرتفع سازند. این نیازهای عمیقتر عبارتند از: مشارکت، خلاقیت، جامعه‌گرایی و آرمانگرایی. در کتاب ” [...]

آگاهی از آینده‌ی بازاریابی به روایت فیلیپ کاتلر ( پدر بازاریابی نوین)

باید به فراتر از شخص مشتری و نیازهای وی اندیشید و آن تامین نیازهای والایی است که در روح و روان آدمی (و نه مشتری) قرار دارد.

مدل جدید بازاریابی یعنی ” بازاریابی 3.0 ” با مشتریان به عنوان انسان و موجودی پیچیده و چند بعدی رفتار می کند، نه صرفا به عنوان مصرف کننده، مشتریان، به نوبه ی خود، شرکتها و محصولات خود را انتخاب می‌کنند تا بدین وسیله نیازهای عمیقتر را مرتفع سازند. این نیازهای عمیقتر عبارتند از: مشارکت، خلاقیت، جامعه‌گرایی و آرمانگرایی.

در کتاب ” بازاریابی 3 ” از فیلیپ کاتلر به عنوان پدر علم بازاریابی مدرن در دنیا، توضیح می‌دهد که چرا آینده‌ی بازاریابی در خلق محصولات، ارائه‌ی خدمات و فرهنگ سازمانهایی خلاصه می‌شود که الهام‌بخش و منعکس کننده‌ی ارزشهای مشتریان هدف است.

دو محور برجسته‌ی این کتاب از یک زاویه چنین‌اند:

  • کتاب در مورد آینده‌ی بازاریابی صحبت می‌کند و اینکه چرا بیشتر بازاریابان هنوز درگیر گذشته هستند.
  • کتاب به بررسی شرکتهای پیشرو، مانند سوییس کش جانسون می‌پردازد که در این باره اقدامات موثری کرده اند.

همچنین تصریح می‌کند: در عصری که مشتریان بسیار بیشتر از قبل آگاه هستند، شرکتها باید ارتباط خود را در سطح ارزشهای بنیادی به مشتریان نشان دهند.

کتاب ” بازاریابی 3 ” که در ماه می امسال از سوی انتشارات وایلی منتشر شد، راهنمایی بی بدیلی است که از طریق ماهیت بازاریابی در مقابل این اتفاقات جدید و فراگیر واکنش نشان می دهد.

خلاصه کتاب ” بازاریابی 3.0 “

مشتریان امروزه محصولات و شرکتهایی را انتخاب می کنند که نیازهای عمیقتر آنها را از قبیل: خلاقیت، جامعه گرایی و آرمانگرایی برآورده می‌سازد. شرکتهای پیشرو دریافتند که آنها باید به این مشتریان بسیار آگاه و به روز برسند و این حقیقت روشن شده است که قوانین قدیمی بازاریابی دیگر جوابگوی این نیازها نیست.

در عوض، آنها باید محصولات، خدمات و فرهنگ سازمانی خلق کنند که الهام‌بخش و منعکس کننده ارزشهای مشتریان باشد.

فیلیپ کاتلر، استاد افسانه‌ای بازاریابی و همکارانش Hermawan Karlajaya و Iwan Setiawan به این حقیقت پی بردند که تنها با تکیه به مدلهای قبلی مانند رویکرد مبتنی بر محصول (بازاریابی 1.0) و رویکرد مبتنی بر مصرف کننده (بازاریابی 2.0) نمی‌توان به موفقیت دست یافت. در واقع ” بازاریابی 3.0 ” تلاش می‌کند تا رویکردی جامع از مشتریان به عنوان موجوداتی چند بعدی و افرادی ارزش محور داشته باشد.

” بازاریابی 3.0 ” ایده‌های اصلی نویسندگان را به ترتیب بیان می‌کند و نمونه‌هایی (case study) در دنیای واقعی به شما ارائه می‌دهد تا بتوانید تمرینهای ” بازاریابی 3.0 ” را در سازمان خود اجرا کنید.

این کتاب با تیزبینی یادآور می شود که مشتریان متوجه شده‌اند که قدرت خرید آنها تاثیر جهانی دارد و آنها متناسب با آن اقدام می کنند و در مورد انتخاب خود با یکدیگر صحبت می کنند.

امتیاز برجسته‌ی این کتاب در آن است که صرفا به هشدارها و یادآوریها بسنده نمی‌کند بلکه، فراتر از آن توضیح می‌دهد که شما چگونه می‌توانید در مقابل این گفتگوها واکنش نشان دهید و جایگاه نام تجاری خود را به عنوان یک نیروی مثبت در جهان جاودانه سازید و همکاری موفقیت آمیزی را با مشتریان و حامیان خود تجربه کنید.

افزون بر آن ” بازاریابی 3.0 ” به موضوع ” ارسال پیام ” برای مشتریان گریزی می‌زند و در مورد چگونگی تعریف یک شرکت از ارزشهای خود برای ذینفعان مختلف، مباحثی را بیان می کند و تاثیر علامتهای تجاری را بر مسائلی مانند فقر، تغییرات اجتماعی فرهنگی و ثبات زیست‌محیطی مورد بررسی قرار می‌دهد. گفتنی آنکه، به درون سازمانها نیز می‌نگرد، آنجا که توجه خود را به نحوه‌ی تاثیر ارزشهای مبتنی بر بازاریابی روی کارکنان، شبکه‌ی شرکا و سهامداران پرداخته است. بازاریابی 3.0 به شما نشان می‌دهد که چگونه در بین این ارتباطات تنگاتنگ، جامعه جهانی، روابط خود را نشان دهید و توصیه‌هایی دارد برای شما به منظور پیروزی در این عصر جدید بازاریابی.

مدل پیشنهادی کاتلر و همکارانش آمده است که موضوع را در دو سطح سازمان و فرد با ژرف‌بینی دنبال کرده است. تصور می کنم این مدل می‌تواند تغییرات اساسی را در سازمانها پدید آورد.

دیدگاه خود را بنویسید